torstai 8. marraskuuta 2012

Vaalit ja (toinen) vauveli

Tiistaina tosiaan oli USAn presidentin vaalit, jotka Obama voitti, kuten kaikki tietty tietää. Tiistaina koululla oli äänestyspaikka, joten kaikkii hiippaili pitkin käytäviä ja tunneilla juteltiin vähän vaaleista. Illalla sitten seuraattiin tuloksia, mutta lopullinen tuloshan selvisi vasta joskus keskellä yötä, joten aamulla tiedettiin uusi (vanha) presidentti. Keskiviikkona sitten oli kiivaita keskusteluja ja USAn historian tunnilla juteltiin vähän enemmän vaaleista. Täällä pikkukylässä suurin osa, noin 99.9% on republikaaneja, joten Obaman voitto ei ollut mitenkään juhlan päivä kenellekkään. Samalla äänestettiin muistakin asioista, jotka ei saaneet kannatusta täällä Illinoisissa. Huomautan vielä, että täällä kaikki ajatelee, että "Jumalan suunnitelmaan kuului, että Obamasta tuli presidentti", eli kaikki on tyytyväisiä.

 Torstai illalla mä, Jade ja mom ajettiin autolla naapuriin, serkun lapsen baby showeriin. Näillä ei mitään ristiäisiä oo, vaan vauvan nimi kerrotaan koko maailmalle heti vauvan synnyttyä, tai jo ennen sen syntymää.
Siellä siis me suvun naiset ja vauvan isä (voi mies parkaa) syötiin ja pikku tyttövauva kiersi sylistä syliin. Kaikki oli myös tuonut lahjoja vaaleenpunaisissa paketeissa, joista paljastui vaaleenpunaisia peittoja, pyyhkeitä, leluja ja ennen kaikkea vaatteita. Osa vaatteista oli sellasia, joita tyttö voi kokonsa puolesta käyttää vasta parin vuoden päästä, käytännöllistä.

 Oon nyt antanut itselleni luvan laulaa ja kuunnela joululauluja muuallakin kuin kuorossa, onhan sentään marraskuu! Ja muuten, oon ollut täällä nyt kolme kuukautta, eli melkeen yhden kolmasosan koko ajasta. Aika menee tosi nopeasti! Huomenna meen koko viikonlopuksi ruotsalaisen Lydian luo. Meillä ei vielä oo tarkkoja suunnitelmia, joten saatte kuulla meijän tekemisistä sitten myöhemmin. Vi ses!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti