sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Thanksgiving

Nyt on kiitospäivä juhlittu ja paljon tuli tehtyä. 
Keskiviikkona nuortenillassa oli tarjolla tacoja suoraan Taco Bellistä pyhäpäivän kunniaksi, aah. Ja lisäksi "isoset", (tai en tiiä miks niitä pitäis kutsua, auttavat ja opettavat ja leikittävät, mutta on jo collegessa), oli kaikki tuoneet jotai ruokaa ja hyvää oli. Mut ois ollut mukavampaa jos viereisessä pöydässä ei oltais syöty oravaa. Joku siis oli metsästänyt, paistanut ja maustanut kokonaisen oravan, HYYYYI. Väittivät, että maistuu kanalta, orava parka. 
Torstai oli itse kiitospäivä, jota vietetään siis alunperin hyvän sadon kunniaksi, mutta nykyään ketä mistäkin on kiitollinen, käy aiheeksi. Aamulla mentiin kirkkoon, joka oli pelkkä jumalanpalvelus, ei siis lounasta eikä "pyhäkoulua". Muutenkin oli erilainen, jotkut ihmiset kertoivat mistä ovat kiitollisia ja laulettiin virsiä virsikirjan Thanksgiving -osiosta. Päivällä ei tapahtunut muuta kuin ruokien valmistelua; kalkkuna, stuffingia ja voisarvia. Iltapäivällä koko momin puolen suku (hänen 5 siskoa ja veli perheineen) ahtaudutiin mummin ja vaarin luo.  Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Mun piti tietysti maistaa vähän kaikkea, eli paljon tuli syötyä. Täällä muuten huomaa tosi vahvasti sen, siis joka paikassa, että pelkkiä naisia ja tyttöjä on keittiö täynnä, miehet ehkä keittää kahvia. Vietettiin iltaa aika pitkälle siellä ja vyöryttiin kotiin.


piirakoita!


Aamulla me perheen naiset lähdettiin neljältä shoppailemaan, koska täällä oli Black Friday. Se on joka vuosi kiitospäivän jälkeen, ja silloin kaupat ei mene ollenkaan kiinni, tai aukeaa tosi aikaisin. Joka paikassa on sillon tosi paljon  tarjouksia ja alennuksia, joten ihmiset villiintyy ja valvoo koko yön tehden jouluostoskia. Me otettiin naapurista mukaan vielä Dani-serkku ja palattiin kotiin 12 aikoihin. Tietysti välilä kahviteltiin ja syötiin aamupalaa, eikä vaan juostu hulluna kaupasta kauppaan koko ajan. Joissain paikoissa oli kauhea ruuhka, toisissa ei ollut mitenkään paha, eli en joutunut nyrkkitappeluihin tai tallautunu ihmismassojen alle. Sain tehtyä paljon jouluostoksia, ja jotain pientä hankin ittellenikin. Päivällä koristeltiin tekokuusi ja laitettiin joulusukat roikkumaan takan reunukselle joulumusiikin soidessa. Vähän aikaista mun mielestä, kun en tälläiseen oo tottunut, mutta toisaalta, tykkään joulusta ja talvesta eli kivaa oli. Illalla Dani tuli taas kylään, ja katsottiin The Holiday -leffaa, samalla kun dadilla oli kaikki kylän miehet (okei liiottelen vähän, niitä oli ehkä 13) pelaamassa pokeria kellarissa.
Jamee, Dani, mä ja Jade

kauppakeskuksessa oleva joulu-junarata, missä lapset oli kyydissä

kaikkien perheen lasten joulusukat. Mun on toi epämääräinen hätävara sukka ripustettuna naulalla, heh.

tyylikäs, hillitty ja hallittu kuusi. vähän toisenlainen kun meijän kuusi yleensä kotona.

Lauantai aamuna päädyttiin taas heräämään semi aikasin, kun mentiin perheen nuorison: siskojen ja veljen ja siskon poikaystävän kanssa Steak n Shakeen syömään aamupalaksi pannukakkuja, nam. Siitten sain kunnian skypetellä pienien serkkujeni kanssa, jee! Päivällä laitettiin tosi paljon jouluvaloja ulos, kaikkiin puskiin ja puihin. Univelkoja oli kertynyt, joten iltapivällä otin torkut. Sitten aloin panikoimaan tulevaisuuden ammattia ja koulusta, ja tein muutamat ammattiin soveltuvuustestit. Ilmeisesti musta tulee baarimikko.Lauantai illalla nuortenillan jälkeen löysin itteni kattomasta jotenkin natseihin liityyvän vanhan amerikkalaisen tv -sarjan jaksoja "afterpartyissa".  Kolme jaksoa katsottiin, Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää.

1 kommentti:

  1. Odotamme sitten täydellistä thanksgiving-tarjoilua ensi marraskuussa, thanks!Halaus! ja pus! Äiti

    VastaaPoista