sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Lydia

Tosiaan, perjantaina koulun jälkeen en ehtinyt muuta kun vaihtaa vaatteet ja hypätä autoon. Mun mom jätti mut puoleen väliin Tremontia ja Galvaa huoltoasemalle, josta Lydian mom otti mut kyytiin. Heti ekas haettiin evästä mäkkäristä (eka kerta mäkkärissä täällä!!!), koska mentiin suoraan Lydian koululle, jossa oli "Meet the wildcats" eli koulun tyttöjen ja poikien korisjoukkueet, cheerleaderit ja tanssijoukkue, jotka oli kaikki puolet pienempiä kun mun koulussa, esiteltiin. Lydia siis on korisjoukkueessa. Sieltä mä, Lydia, Lydian host-sisko ja muutama kaveri mentiin ravintolaan syömään, ja sitten kaahailtiin pitkin kylän katuja treffaamassa eri ihmisiä. Kun päästiin Lydian kotiin, joka oli vielä enemmän keskellä ei mitään, kun tämä mun koti,  katottiin leffaa ja juteltiin yömyöhään Lydian kanssa. Aamulla nukuttiin piiiiiitkään ja syötiin pekonia, nakkeja ja pannukakkuja. Iltapäivällä leivottiin pussista keksejä ja mä ja Lydia mentiin kahdestaan Pizza Huttiin syömään. Eka kerta kummallekkin ravintolassa ilman ketään jenkkiä, hengissä selvittiin. Kotimatkalla poikettiin Walmarttiin, joka on paikallinen sittari, ja ostettiin hedelmiä ja vuokrattiin leffa. Kotona katottiin leffaa ja tehtiin suklaa- ja toffeefonduet hedelmille. (Jos joku joskus yrittää sulattaa toffeeta, suosittelen tekemään jotain, ettei se kovetu alle minuutissa, ja kertokaa toki mullekkin mitä oisi pitänyt tehdä). 

oli hauska nähdä, että toinen koulu oli sisältäpäin ihan saman näköinen kun mun koulu, värit van oli eri.  Lydia on numero 34
Tanskalainen Magnus, jonka oon tavannut pari kertaa niissä EF:än jutuissa, numero 21, on Lydian koulussa

Pizza Hutissa

tuulispäivä! Lydia-parka joutui syömään mun hiuksia
 Sunnuntaina mentiin Lydian, hänen kahden host-siskon ja momin kanssa Peoriaan shoppailemaan. Oltiin siellä yhteensä 4 tuntia, ja paljon saatiin hankittua. Joka paikassa soi joulumusiikki ja oli joulukoristeita yms. vaikka ei oo vielä Thanksgivingistäkään selvitty. Oli tosi kivaa tutustua Lydiaan (jonka ruotsinkielistä blogia voi lukea klikkaamalla tästä) paremmin, kun oltiin nähty vasta 2 kertaa aikasemmin. Odotan innolla, millon pystytään taas tapaamaan. 

Ps. vaikka äiti ehdotti, en puhunut Lydian kanssa ruotsia. Ainoat ruottalaiset sanat joita käytin oli Helsingfors, ah så, hejssan ja ananas. Ei tosiaan tule kovin monta sanaa mieleen kun on 3 kk puhunut pelkkää enkkua, suomea ja espanjaa. Pystyin kyllä salakuuntelemaan Lydian skypepuhelua Ruotsiin ja lukemaan sen tekstareita luvallisesti :)

2 kommenttia:

  1. Hauskaa että on ollut kiva viikonloppu! Ja itse asiassa ymmärrän, että ruotsi ei oo kauheen jouhevaa tällä hetkellä. Mut yrittittekste sulattaa jotain toffeekarkkeja?? Eikö ollut toffeekastiketta jota ois voinut lämmittää ja dipata? nimittäin toffee on aika hankala aine, tietää 70-luvun lapsi jolloin tehtiin itse toffeeta tuon tuostakin. Kun sitä teki, tulos oli joko juoksettunutta litkua tai timantinkovaa hakekaa-kirves-tänne-heti -tyyppistä kivenomaista kökköä.
    Yritetään skypata joskus. Mä ja Sofia ollaan päätetty, että mennään joskus ainakin me kolme Pariisiin. Miesväkeä saa tulla mukaan jos on tullakseen...:) pus ja hali!

    VastaaPoista
  2. kivan kokonen toi tanskalainen noihin muihin verrattuna! :D mut meiä pitääki skypettää nii saat kertoo lisää mut kivalta tuo vaikuttaa, saa mun hyväksynnän lydia ;)

    VastaaPoista