perjantai 16. marraskuuta 2012

Jee!

Heipparallaa! Eipä tänne mitään kovin erityistä kuulu, pikku juttuja vaan. Ensinäkin, aloin oikeesti panostamaan bilsaan sen huonon koenumeron jälkeen, ja nyt, kysykää mitä vaan luista ja luurangosta, mä tiedän vastauksen! Toisekseen, värjäsin hiukset, tällä kertaa vähän raitaa päähän, muttei mitään radikaalia, ei hätää. Kolmannekseen, mun "kotiluokalla", eli luokalla, jossa ollaan jokapäivä puoli tuntia, ja yhdellä toisella kotiluokalla on meneillään Parhaat joulubileet -kilpailu. Toisin sanoen ne, jotka pitää paremmat joulubileet sen puolentunnin aikana, voittaa. En tiiä mitä, mutta voittaa vaan. Ja nyt siis suunnitellaan, tarjoiluja, leikkejä, koristeita yms. En voi paljastaa mitään tarkemmin, muuten joku varmaan hirttäis mut. Nää jenkit on nääs aika kilpailuhenkisiä, ja jos joku viholisluokasta kääntäis tän tekstin, ja sais tietää meijän suunnitelmista, mä oisin mennyttä miestä.
Voisin tähän päivittää tietojani ruuasta. Eli, juustoa edelleen tungetaan joka paikkaan. Aamupalaks on edelleen "leipää", jota Suomessa kutsutaan kuivakakuksi. Tai joskus on köyhiäritareita, tai bratwurstia. Ja tää kaikki on siis arkipäivinä. Kahvi on edelleen laimeeta ja useimmiten maustettua.  En oo kertaakaan syönyt koulun lounasta, eikä kyllä mitenkään houkuttelekaan. Sen huomasin kyllä, että kerran joku yritti ruokailussa olla ostamatta ollenkaan hedelmiä tai kasviksia, mutta hänet pakotettiin kuitenkin, eli jotenkin koitetaan olla tervellisiä. Joka puolella koulua on kans limsa/jäätee/energiajuoma-automaatteja, joista kaikki kokoajan ostaa joutavaa. Ite en oo vielä kertaakaan langennut, oon ylpee ittestäni.
Alettiin vaihtariporukan kanssa suunnitella viikonlopun reissua Mall Of Americaan, Minneapolikseen, Minnesotaan, jee! Se on siis valtava kauppakeskus, missä on kauppoja, ravintoloita, huvipuisto, akvaario, teattereita yms. Kivointa koko hommassa on se, että pääsen näkemään ystäväni Kasun :)
Lisäks, monet mun kaverit täällä on valittanut, ettei ne pysty lukemaan tätä kun tää on suomeksi, joten kirjotan nyt vähän englanniksikin. 

So, I figured I'd write in English also so you guys could see what I'm telling to my Finnish friends and family. There hasn't been a lot going on right now except I dyed my hair. And I really started to try on my biology class after I did so bad on my test. So now I pretty much know and remember everything about bones and the skeleton, haha! There's a homeroom "war" going on on planning the best Holiday party and I think you Americans are really competitive, in fact in everything. 
The food you eat here is very different from Finnish foods in some ways.The thing that I notice the most is that  you put cheese in EVERTHING. I haven't eaten the school lunch even once and I really don't even want to.
My EF coordinator is planing a trip for me and other exchange students to Mall of America, wihii! I'm really excited to go because I'll probably get to meet one of my best Finnish friends there.

3 kommenttia:

  1. hello, my darling girl. Your mom here is writing in the Helsinki bus station on the way to Turku our home town. Lovely to hear your news. Your hair is sooo beautifula and I'm very proud of your biology succes. I love you so much! Hope we can skype during the weekend. Äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis, kun mä näin et matleena engblom on kommentoinu, mä jo kuulin päässäni sun englannin kielisen lepertelyn!!! Miks mä arvasin et kirjotat enkuks?? :)

      Poista