sunnuntai 19. elokuuta 2012

3 yötä kouluun on...

Perjantaina en oikeestaan tehnyt mitään kauheen erikoista, autoin momia puutarhatöissä ja käytiin melkeen kuuden kilsan pyörälenkillä maissipeltojen välissä, kun muilla oli kaikilla jotain omaa ohjelmaa. Opin ajamaan meidän YS:ällä, eli sellasella glofauton näköisellä, jolla on kätevä kruisailla ympäri meidän ja naapurien pihaa. Lauantaina mentiin ostoksille koulun alkua varten perheen naisväen kanssa. Ensin käytiin parissa  halvassa vaatekaupassa, joissa oli kaiken lisäksi hirveesti alennuksia, joten tuli ostettua jonkun verran vaatteita, ja syötiin yhdessä tosi hyvässä sandwich/salaatti/keitto -paikassa. Sitten mentiin isoon tavarataloon, josta hankittiin kaikki koulutarvikkeet: kansiot, vihot, kynät, laskin, muistitikku..... Ei ostettu mulle vielä koulureppua, kuulemma internetistä löytyy parempi valikoima halvemmalla, joten täytyy koittaa selvitä jotenkin pari ensimmäistä päivää koulussa. 

Kun palattiin kotiin, jatkettiin Jaden ja Brockin (14.v) kanssa kirkon lukiolaisille järjestämään nuorteniltaan The Cabin. Siellä oli n. 60 nuorta pelaamassa  lentopalloa, koripallo ja hettelemässä frisbeetä yms. Lopuksi laulettiin kaikki yhdessä lauluja bändin säestyksellä ja muutama nuori piti omat "puheensa". Oli kiva tavata etukäteen vähän tyyppejä, jotka on mun koulussa. Mulla ei tietenkään ollut siellä kameraa mukana, mutta jos mennään sinne taas ensi lauantaina tai joskus, niin koitan muistaa ottaa sen mukaan. Illalla katsottiin vielä leffa, jonka mom halusi välttämättä näyttää mulle, ja hyvä oli. 

Tänään, sunnuntaina, mentiin kirkkoon. Se oli ihan erilaista kun kirkkoon meneminen Suomessa. Ensin oli Sunday School, eli oppitunti, jonne kaikki eivät tulleet, mutta me mentiin. Tänä kesänä aiheena on kuulemma ollut eri uskonnot, ja tänään tutustuttiin Islamiin katsomalla TV-ohjelma siitä, ja sitten sai esittää ajatuksia ja kysymyksiä. Tämä kesti tunnin, ja sitten siirryttiin kirkkosaliin kunnon jumalanpalvelukseen. Se alkoi ilmoitusasioilla, joita eri kirkon työntekijät tekivät. Kerrottiin mm. rahan lahjoituksesta, naisten softball joukkueesta ja kirkon tekemästä pyöräretkestä. Lyhyen alkurukouksen jälkeen noustiin seisomaan ja laulettiin 5 laulua putkeen, sanat heijastettiin seinälle. Laulut oli ihan erilaisia kuin virret ja kaikki lauloi tosi kovaa, riippumatta siitä, osasiko lauluja vai ei. Ei myöskään ollut urkuja tai vastaavaa, vaan bändi lavalla ja esilaulajat mikrofoneineen. Sitten oli melkeen tunnin kestävä "saarna". Seinälle heijastettiin Powerpointilla tehdyt muistiinpanot, ja pappi luennoi aiheesta x. Välillä luettiin pätkä raamatusta, yleensä lyhennettynä, ja osa ihmisistä teki muistiinpanoja itselleen. Yhtäkkiä kaikille jaettiin kirjekuoret, joissa oli tehtävä. Sanottiin että, jos avaat tämän, lupaudut tekemään sen tehtävän. Lopuksi vielä laulettiin ja rukoiltiin. Jumalanpalveluksen jälkeen suurin osa väestä jäi lounaalle kirkolle, mutta me lähdettiin. Tehtävä kirjekuoressa paljastui raamatun lukemiseksi ja tehtäviin vastaamiseksi. Iltapäivällä mentiin siskojen ja dadin kanssa vielä veneilemään samalle järvelle, missä oltiin jo viime viikonloppuna. Ei ollut kauheen lämmintä, joten mä en edes koskenut veteen,  Jamee vesihiihti, mä ja Jade katseltiin vaan maisemia. 
kaikki koulukamat :)

koulun omat liikuntavaattet: shortsit ja harmaa paita, toinen paita on muuten vaan koulun paita







Keskiviikkona Jamee muuttaa yliopistolle kahden tunnin päähän ja mullakin alkaa vihdoin koulu. Iik! Melkeen kaikki on valmista, reppu ja eväsrasia puuttuu (eli ne tärkeimmät). Vähän jännittää muttei liikaa :)

10 kommenttia:

  1. hei kivat noi pökät :D ja nice muutenski :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kaikki ei ole sitä miltä näyttää, päällä ne on aika karseet :D

      Poista
  2. Toi kirkkojuttu kuulostaa ihan samalta ku meijjän! Se powerpointti jutttu ja muistiinpanojen tekeminen on vähän outoa.. :D P.S. en vieläkään tykkää koirista, hyi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hiuka outoo joo :D ja mun ja stellan suhde on kyl edistyny ihan hyvi :) tsemppiä teilleeki!

      Poista
  3. Tsemppiä uuteen kouluun, hyvin kaikki siellä menee, tosi hienot jumppakuteet ;)

    VastaaPoista
  4. Täällä odotellaan kärsimättöminä kuulumisia ja tunnelmia koulusta!

    VastaaPoista
  5. Äiti täällä opettelee hikipisarat otsalla kommentoimaan...kukkuu!

    VastaaPoista