sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Tanners orchard

Nyt on eka yheksän viikon jakso ohi, eli toisin sanoen puolet syyslukukaudesta mennyt. Välitodistus näyttää hyvältä, pelkkiä A:ita paitsi bilsasta B (asteikko on D-A). Mun aineet on kaikki aika helppoja, eikä niitä varten tarvii panostaa, esim. kuoro, kuvis, liikka ja espanja, joten tää ei siis tarkota, että oisin pelkästään istunut nenä kiinni kirjoissa kaikki illat. En tiiä, tartteeko mainitakaan että olin (taas) keskiviikkona ja lauantaina nuortenilloissa.
halusin vaan näyttää teille Beowulf-jutskaa, mut tässä se ei siis ole vielä valmis. tässä näätte siis (vielä värittömän) lohikäärmeen polttamassa ihmisten taloja.
Perjantaina jäätävän kylmän ja sateisen jalkkispelin jälkeen osa koulun junioreista, eli kolmasluokkalaisista mentiin viettämään iltaa, syömään ja pelaamaan pelejä yhden tyypin auto/vene/traktori/mikävaan -talliin, suojaan sateelta. Siellä oli kaks hevosen kokosta koiraa, joten vietin osan iltaa paetessa niitä ;)
tässä meitä on kunnon porukka :)
 Nyt lauantaina ja sunnuntaina oli tosi kaunis sää, ja ihan lämmintäkin, joten lauantaina laitettiin pihaa kuntoon. Aika paljon siinä olikin työtä, mut hitaasti hyvä tulee, ei enää kuolleita lehtiä missään. Näillä tosiaan on täällä melkeen pelkkiä lehtipuita ja näiden piha on tosi iso, joten työtä riitti.
Sunnuntaina skipattiin kirkko ja ajettiin aamupalalle ravintolaan. Tein parhaani ja en tilannu pannukakkuja, mut niitä kuitenkin tuotiin mulle armoton pino, jo valmiiks ison annoksen lisäksi, kiitti vaan. Hyvää oli, ja sieltä jatkettiin matkaa tuonne Tanners orchardiin, omena-, kurpitsa-, maissitilalle, jossa ekana mentiin maissipeltoon tehtyyn labyrittiin. Sieltä piti löytää 12 "rastia", ja se oli oikeesti vaikeeta, koska joka puolella näki vaan maissia ja niitä pieniä polkuja. Karttakaan ei paljoa auttanut. Tuntui kun ois ollut siellä Harry Potterin kolmivelhoturnajaisten labyrintissa, jos tiiätte. Sitten ajeltiin traktorin perävaunulla omenapuitten läpi poimimaan kurpitsoja. Kaikki parhaat (mun mielestä kaikki näytti samoilta, mun kurpitsasilmä ei o ovielä kauheen kehittynyt) lähettyviltä oli jo viety, joten rämmittiin mutasessa pellossa hyvän matkaa ennen kun löydettiin Ne Oikeat. Siellä oli sitten vielä kauppa, jossa myytin kaikenlaisia omena ja kurpitsa ja muita juttuja, ja tietty taas osteltiin vähän omenadonitseja ja persikkateetä mukaan. Paikan päällä syötiin kuka mitäkin, mä kurpitsa-frozen youghurtin, nam! Ettei päivä ois ollut liian tervellinen, mentiin illalliselle pitsapaikkaan, ja tosi hyvää pitsaa oli, pakko myöntää. Illalla katottiin vielä Jaden ja Jameen, joka tuli taas viikonlopuks kotiin, kanssa leffa.

joku oli nähnyt vaivaa ja tehnyt polut labyrintissa kivan muotoisiksi, ja tätä karttaa (pienemmässä koossa) koitettiin siiten seurata

Jamee ja Karol-äiti


tästä näki mitkä omenat on kypsiä milloinkin.



Nyt just toissaviikolla oli vaan neljän päivän kouluviikko, ja taas tälläkin viikolla päästään torstaina aikaisin kotiin ja perjantaina ei oo koulua. Eihän tässä pääse koulun makuun olleskaan, kelpaa mulle.


6 kommenttia: