perjantai 18. tammikuuta 2013

Luovutusta :)

Tänään perjantaina päästiin taas jo puoleltapäivin kotiin ihan muuten vaan, ja maanantaina ei ole koulua Martin Luther King Day:n takia, joten luvassa on pitkä viikonloppu. Rennosti on toki tämäkin viikko kulunut ja säätkin on alkanut olla lämpimämmät. Tänään oli esim about 8 Celsius astetta lämmintä, eikä lunta ole enää missään. 
Maanantai-iltana mä ja Jade mentiin yhden tädin luo katsomaan The Bacheloria eli Unelmien poikamiestä. Siitä taitaa tulla perinne seuraavien parin kuukauden ajaksi, sen verran jännä ohjelma on vaikken koskaan sitä Suomessa ookkaan seurannut. Katson täällä oikeastaan muuten aika vähän telkkaria. Joskus kun mom katsoo Law & Orderia eli Kovaa lakia, liityn seuraan. Yleensä katson  myös netistä Nashville-nimistä sarjaa, missä mm. Hayden Panettiere näyttelee ja laulaa. Tietysti aina välillä katsoo tylsyyksissään mitä ikinä telkasta tulee, tai amerikkalaista jalkapalloa, jota talon miehet aina katsoo. 
Keskiviikkona Punainen risti järjesti koululla verenluovutspäivän, johon kaikki yli 16-votiaat koululaiset ja muu kylän väki saivat mennä verta luovttamaan. Itse en mennyt luovuttajaksi (en ees tiiä oisko ne päästänyt mua), vaan oppilaskunnan kautta töihin vahtimaan, että jokainen luovuttaja joi pullon vettä ja söi leivoksia ennen kun lähtivät hoipertelemaan mihinkään. Hauskaa mulla oli pari tuntia jutella kaikkien kanssa, ja toki syödä muutamia leivoksia itekkin.  Tosi moni tuli luovuttamaan, eikä ihme, kun kerran pääsee pois tunnilta, saa lisäpisteitä bilsantuntia varten ja jos luovuttaa tarpeeksi monta kertaa lukion aikana, saattaa saada Punaisen ristin stipendin collegea varten. Ilmeisesti monet kirkotkin järjestää näitä luovutusjuttuja, että kaikkien on tosi helppo päästä luovuttamaan verta ainakin pari kertaa vuodessa.
Illalla oli oikeen erityisen kivaa nuortenillassa, kun sain kerrottua mielipiteeni eräistä asioista oikeen kunnolla ja vieläpä kuulostin fiksulta, mikä on harvinaista näiden joukossa. Muutenkin juteltiin meijän ihanassa pikkuryhmässä tosi paljon ja syvällisesti ja kunnolla :)
Nyt mun pitää yhtä jutskaa varten alkaa treenata britti-aksenttia, moiks!

1 kommentti: