maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulutunnelmia

Nyt on enää viikko jouluun ja sen kyllä huomaa. Lauantaina leivottiin joulutorttuja, jotka ei ihan maistu niiltä pakastetaikinsta tehdyiltä ja luumuhilloisilta, joita kotona on. Mä etsin netistä reseptin, käänsin sen enkuksi ja muunsin desilitray kupeiksi ja grammat unsseiksi, joten lopputulos oli vähän sekava. Hyviä ne on, vaikka käytettiinkin jotain random hilloa, joka löössäntyi uunissa. Onneksi nämä oli vasta harjotusversio, ensi viiikonloppuna tehdään uudestaan kunnollisia ja paljon joulua varten.

huomatkaa ihana joulutähti!
Lauantaina oli se koulun Madrigals -lauluryhmän esitys, josta mainitsin joskus aiemmin. Siellä lavalle oli rakennettu keskiaikainen linna ja madsit oli pukeutuneet keskiaikaisiin vaatteisiin. Me katsojat istuttiin pöydissä ja meille tarjoiltiin alku-, pää- ja jälkiruoka pöytiin. Aina kun oli syömistauko, myös laulajilla, sai lähettää viestejä paperilapuilla laulajille ja ne meille. Pari epälaulajaa sitten juoksi lavan ja pöytien väliä toimittamassa viestejä, ja mäkin siinä muutaman tyypin kanssa viestittelin. Laulut, mitä he lauloi, oli osaksi saksan- ja ranskankielisiä, mutta tietysti suurin osa oli enkuksi, sellaisia kivoja vanhahtavia joululauluja. He esitti meille myös vähän keskiaikaista paritanssia, mikä sai mut odottamaan vanhojentansseja! Ilta oli tosi kiva, ruoka oli hyvää ja madsit lauloi ihan sairaan hyvin, huhhuh. 
Sunnuntaina kirkossakin oltiin jo jouluisissa tunnelmissa, ja meidän kirkkoon kuuluvat madsit esitti pari laulua, aah, se oli...noh...musiikkia korvilleni.


Kennedyllä on siis päällä tollainen vanhanaikainen mekko :)


Sunnuntai iltana käyttiin ekstempore ajamassa Festival Of Lightsin läpi momin, Jaden ja Moisen kanssa. Se oli lähi kylässä oleva puisto, johon oltiin pystytetty kaikenlaisia hienoja asetelmia jouluvaloista. Ee onneksi tarvinnut ollenkaan nousta autosta, pelkästään ajaa hitaasti jonon mukana. Pakko myöntää, että ne oli tosi hienoja. Siellä oli mm. junia, autoja, dinosauruksia, lohikäärmeitä, hevosia, karhuja, peuroja ja muita eläimiä, ja tietysti tonttuja, lumiukkoja, enkeleitä ja lumihiutaleita. Suuriman vaikutuksen teki kuitekin mäkihyppääjät, jotka oli tehty semmottis hienosti, että ensin oli valot päällä ponnistavassa, sitten ilmassa olevista ja lopuksi maahantulleessa hyppääjässä, joten näytti siltä, kuin siellä joku oisi oikeasti pomppinut. Valitettavasti en tajunnut ottaa kameraa tonne(kaan) mukaan. 

Taas tuli paketti, ja tietysti malttamattomana avasin sen.  Sieltä löytyi mm. sekä joulu-, että hiukan aikainen synttärikortti, suklaata ja lakritsia. Namsk ja kiitoksia lähettäjälle! :)

Tänään koulussa monilla oli päällään valkoisia ja vihreitä vaatteita Connecticutin kouluampumisessa kuolleiden lasten ja aikuisten muistoksi. Kyllä täällä siitä ollaan aika järkyttyneitä, hyvästä syystä.

tässäpä vielä uusi pikkuveli Kruz (noin. 6kk), joka on nyt aivan varmasti tullut jäädäkseen!



1 kommentti: