keskiviikko 26. joulukuuta 2012

JOULU

Vaikka torstain lumimyrsky enteilikin maailmanloppua tai ainakin koulun sulkemista, perjantaina mentiin tekemään vielä 2 viimeistä koetta. Niin kuin olin jo epäillyt, kokeet oli tosi helppja ja meni hyvin. Erityisen ylpeä oon bilsan kokeesta, josta sain 98%. Suomessa oisin saanut siitä korkeintaan 8. Kotiin päästin jo kello 11 ja heti ruvettiin leipomaan kaikenlaisia keksejä, pipareita ja pullia. Iltapäivällä/illalla mulla oli ohjelmassa ensin keilailua ja sitten "pyjamabileet" kirkkolaisten tyttöjen kanssa. Olin oikeestaan tosi hyvä keilaamaan, tai sitten näille kukaan ei ole koskaan opettanut, miten se tehdään. Itse partyissa syötiin ja lakkailtiin kynsiä samalla kuin katsottiin Ice Age -leffaa. Sitä oli hauska katsoa ja kuulla kaikki legendaarsiet vuorosanat vaihteeksi englanniksi. 
Lauantaina leivontaurakka jatkui ja skypettelin Suomeen perheelle, mukaan lukien Sofialle, joka viettää joulua siellä, ja muutamille kavereille, jotka sattui olemaan paikalla :) Illalla menin nuorteniltaan päälläni taas se ruma villapaita, teeman mukaan. Sieltä mentiin jatkoille pikkuruiseen mökkiin järven rannalla, jossa yhden tyypin isoveli asustelee, vaikka mökki on alunperin pelkästään "pukuhuone". Kyllä sinne ihan hyvin 15 ihmistä mahtui leffaa katsomaan ja siellä oli keittiöt ja kaikki. Oottekko muuten huomannut, että täällä aina katsotaan leffaa ja muutenkin aina suunnitellaan jotain tekemistä?
Sunnuntaina kirkossa lasten kuorot esitti joululauluja ja olivat söpöjä, vaikka ihan vireessä ei kukaan laulanut. Muuten kirkko oli ihan tavallinen, ilman mitään jouluhössötystä. Päivällä mä sain vihdoin ja viimein aikaseksi paketoida "vähän" lahjoja. (Perheessä tosiaan on mun lisäksi 8 ihmistä.) Jotenkin tuntuu, että sunnuntainakaan ei vältytty leipomiselta kokonaan. Illan pimetessä mentiin siskojen ja äidin kanssa jouluvalo-ajelulle tsiigaaman ihmisten laittamia jouluvaloja. Mieleen muistui hämärästi lapsuuden jouluvalo-kävelyt miljoonan asteen pakkasessa perheen kanssa. Tällä kertaa vaan ajeltiin autolla, ja täällä ihmiset todella panostaa valoihinsa ja pelkästään talojen, joista suurin osa on 2 kertaa meidän talon kokoisia, katselu on hauskaa. Illalla tätäi ja tyttöserkku 11 v. tulivat katsomaan Annan nuoruusvuodet -leffaa, joka kuulemma on jouluprinne tällä perheellä. Hämärästi muistui mieleen, että olen ainakin osaksi tai kokonaan lukenut tuon(kin) kirjan. Äiti, tästä ei tule perinnettä meidän taloon. 
Maanantaina, ouluaattona fiilistelin katsomalla youtubesta Joulupukki ja noitarumpu leffaa, Tonttu Toljantereita ja tietty yritin bongailla tuttuja joulurauhan julistuksesta ja kuuntelin joululauluja. Toki myös leivottiin hiukan, mm. joulutorttuja uudella yrityksellä. Huom! Kaiken tän leipomisen syynä oli siis se, että meidän preheen tehtävänä oli tuoda jälkkärit koko suvun jouluun, johon mentiin iltapäivällä. Toisin sanoen momin 5 siskoa ja veli perheineen, mummi ja vaari ja lastenlasten kihlatut ja puolisot, heidän lapset ja kaikki muut mahdolliset sukulaiset. Jokainen sai avata yhden paketin jo ennen lähtöä ja siellä jokainen serkku sai lahjansa. Oli nääs arvottu kuka hankkii kenellekkin yhden lahjan, ettei jokainen täti joudu antamaan lähemmäs 30 lahjaa. Grandman luona syötiin ja lauleltiin muutama joululaulu ja hengailtiin vaan. Kun päästiin kotiin, avattiin melkeen kaikki lahjat, vaikka ne kuuluisi säästää joulupäivään. Minkäs sille voi, että joulupukki oli tuonut ne jo ajoissa? Mulle oli monia pehmeitä paketteja, voiteita ja sen sellaista. Lisäksi sain erittäin tarpeellisen matkalaukun! Itse annoin kaikille mun perheessä Fazerin suklaita ja salmiakkeja, momille enkunkielisen suomalaisen keittokirjan, jonka löysin MAOn "eurooppalaisesta" aupasta, ja Jameelle, jonka nimi mulle oli arvottu, annoin seinäkalenterin, jota hä  toivoi. Pikku Kruzkin sai multa paketteja, jotka toimitettiin paketoituna Suomesta asti, joten mäkin jännitin mitä niistä paljastui ja taisi Kruz, tai ainakin mom niistä tykätä.
poikaserkku tuli just kotiin Afganistanista vuoden jälkeen, ja menee vielä takaisin jonnekkin :) Kaikki on siitä tosi ylpeitä

serkuksia

lahjoja!
 Joulupäivänä avattiin siis pari isompaa lahjaa (mm. matkalaukku) ja sitten syötiin yhdessä kunnn aamupala ja luettiin jouluevankeliumi. Joulukirkossa tyypit esitti joululauluja ja niitä laulettiin yhdessäkin, mutta muuten oli melko tavallista. Iltapäivällä mentiin dadin suvun luo syömään. Ja siellä muutama setä kyseli tosi paljon Suomesta ja tiesi ilmakitaran MM-kisoista, jäähotellista ja saunakilpailuista. Toinen etsi netistä faktoja Suomesta ja kyseli sitten niistä. Hauskaahan sielläkin oli :)
Sori, ettei mulla ole hirveästi kuvia, ainakaan vielä. Hankin niitä ehkä joskus joltain :) 



1 kommentti: