maanantai 3. syyskuuta 2012

St. Louis

Tosiaan, lauantaina suunnattiin St. Louisiin, Missouriin, parin tunnin ajomatkan päähän, missä mun host-sisko Jamee opiskelee. Täällä oli silloin tornadovaroitus ja satoi tosi paljon, joten ei kauheesti tehnyt mieli mennä ulos hyppelemään. Siksi mentiin heti hotelliin asettautumisen jälkeen valtavaan ulko- ostoskeskukseen etsimään mekkoja mulle ja Jadelle Home Comingia varten. Siellä oli paljon enemmän vaihtoehtoja kuin missään Suomen kaupassa, joten sovitettavaa riitti, mutta lopulta molemmille löytyi mekot! Syötiin Cheese cake Factory -ravintola/leipomossa, eli nimensä mukaan siellä oli ainakin 30 eri makuista juustokakkua, ja oli kyllä ihan tosi hyvää. Oli ehkä parasta kakkua mitä oon koskaan syönyt. Illalla testattin vielä hotellin poreallas.
 Sunnuntai-aamulla mentiin kirkkoon, joka oli muuten samanlainen kuin kirkko Tremontissa, mutta siellä oli ehtoollinen. Sekin oli erilainen kuin Suomessa, jokainen repäisi itse normaalista leivästä palan ja kastoi viiniin. Sieltä siirryttiin St. Louisin päänähtävyyteen, Gateway Archille. Se on koko kaupungin korkein rakennelma, amerikan suomalaisen arkkitehdin suunnittelema valtava kaari, johon pääsee sisälle ja jonka alapuolella  on pieni Amerikan historiasta kertova museo, jossa myös käytiin. Itse kaareen pääsy oli jännittävää, sinne mentiin pienillä "hisseillä", joihin mahtui viisi ihmistä, piti istua kumarassa  ja oviaukko oli n. 160 cm korkea. Matka ylös kesti neljä minuuttia ja ylhäältä oli hienot näköalat koko kaupungin yli. En suosittele korkean/ahtaan paikan kammoisille, heh. Lounaan jälkeen mentiin eläintarhaan, vaikka tiedossa oli sadekuuroja. Eläintarha oli muuten samanlainen kuin Korkeasaari, siellä oli vaan enemmän ja eri eläimiä. Ei ollut liian kuuma, joten eläimetkään ei olleet varjossa piilossa. Nähtiin mm. norsuja, kirahveja, virtahepoja, pingviinejä ja gorilloita. Illemmalla kuljeskeltiin keskustan kaduilla, siellä oli Blues -tapahtuma, joten väkeä oli liikkeellä, ja mentiin syömään pastapaikkaan tuttavaperheen kanssa. Ja ruoka oli taas hirveen hyvää. Maanantaikin oli onneksi vapaapäivä, joten hyvästeltiin Jamee jalähdettiin kotia kohti lounaan jälkeen. 
Gateway Arch

näkymät ylhäältä

isäntäperhe miinus kaksi veljeä, jotka ei olleet mukana, ahtautuneena hissiin

hehee :)



Nyt on edessä kouluviikko, ja siirrytään helle -aikataulusta tavalliseen. Se ei siis tarkoita ettei täällä ois enää niin kuuma, koulupäivät on vaan hiukan pidempiä, muttei se mitään.

4 kommenttia:

  1. Hei haloo kuvaa siitä mekosta!! muuten kyl kivan näköistä :)

    VastaaPoista
  2. saana on aloitanut partion

    onko kivaa
    hesan serkut

    VastaaPoista
  3. et sit laittanu kuvii virtsoist??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oisin laittanu, mutten saanu tarpeeks hyvää ku ne uiskenteli niin villisti :)

      Poista